Ens deixa Paco González, ex-jugador i entrenador de l'Ontinyent CF

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

L'ex-jugador i ex-entrenador de l'Ontinyent CF ha faltat aquesta setmana. Des del club, en nom de la seua junta directiva i de les plantilles del seu primer equip i juvenil, es vol enviar les condolències i ànims als seus familiars i amics.

Francisco González Juan, conegut futbolísticament com Paco ens ha deixat als 67 anys. Va ser un dels tres jugadors blanc-i-negres amb participació en la selecció nacional espanyola, sent l'únic nascut a Ontinyent. Va ser als principis dels anys 70 quan va estar preseleccionat en una convocatòria de la selecció, i en la temporada 2002/2003 quan es va seure a la banqueta de l'Estadi El Clariano per dirigir l'equip del seu cor. Això va ocòrrer després d'entrenar el Sant Rafel i el Muro CF, amb qui va aconseguir l'ascens a Regional Preferent.

Com a jugador blanc-i-negre va debutar en la Segona Divisió un 28 de març del 1971 davant el Calvo Sotelo (2-2), després del pas per un dels millors juvenils de la història blanc-i-negra, fet que li va portar a vestir la camiseta de la selecció de la Comunitat Valenciana.

Va ser José Emilio Santamaría, seleccionador nacional juvenil, qui el va cridar a la selecció espanyola, convertint-se aixina en el primer jugador ontinyentí cridat a la internacionalitat. Després de ser preseleccionat en dos ocasions no podria culminar el seu somni de debutar en partit oficial, però el seu nom quedà per a la història del futbol ontinyentí. Després d'uns anys com a blanc-i-negre passaria pel Villena, Albaidense i Banyeres.

En l'actualitat Paco continuava lligat a l'Ontinyent 1931 CF d'una manera sentimental, mitjançant la figura del tècnic Roberto Bas, gràcies a una relació que ha anat més enllà del futbol.

Descansa en pau.

* Informació extreta de l'article de Toni i Dani Aguilera, en el Periòdic d'Ontinyent del dissabte 8 de febrer del 2020.

Ontinyent 1931 Club de Futbol © 2021

Search