Club

Nou empat de pretemporada amb una bona imatge (1-1)

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives

L'Ontinyent 1931 va visitar ahir la UE Gandia, conjunt recentment descendit de Regional Preferent, i que aspira a recuperar la categoria aquesta temporada. Però va ser més que un partit, va ser també la retirada dels terrenys de joc de Raúl Muñoz, capità incombustible de l'Ontinyent CF i del conjunt de la capital de La Safor. Roberto Bas va proposar una alineació semblant a la vista en l'Olleria, amb xicotets canvis, però la filosofia de joc va ser la mateixa. El conjunt tèxtil va mantindre per molts moments major possessió als locals, i fruit d'ella arribaria el gol en el primer temps de Marc Pomer. En el segon temps va arribar l'empat local després d'acariciar el 0-2 en més d'una ocasió.

Els primers minuts van ser de domini pràcticament total dels ontinyentins, que tocaven des de la rereguarda i superaven línies amb paciència fins arribar a l'àrea rival. Abans de complir-se el quart d'hora, els blanc-i-negres (ahir totalment de negre) perdonaven una doble ocasió, primer amb una rematada d'un mà a mà per Galán que eixia desviada, i després Marc González ho provava de cap a una bona centrada des de l'esquerra (14'). Abans de complir-se la mitja hora arribaria el gol ontinyentí, obra de Marc Pomer, que s'estrenava amb l'elàstica, en aprofitar una centrada des de la dreta i engaltar amb el genoll ja en la menuda, amb el porter vençut (29').

La reacció local va tardar, però arribaria amb una bona jugada de Raúl Bravo, ara cobrint la posició d'interior dret. El jugador d'elit entrava en l'àrea per la dreta i guanyava metres, però rebia l'entrada de Marc González per furtar-li l'esfèric i el gandià reclamava la pena màxima, que el col·legiat no assenyalaria (38'). Abans del descans hi hauria oportunitats per als dos conjunts. Marc Pomer fregava el segon a passada de Galán cap a l'interior de l'àrea, però el seu tir es trobava amb la parada del porter en dos temps (41'). La següent era per a Jorge prop del cantó esquerre de l'àrea, amb un potent tir ras que obligava al porter a traure la punta dels dits per desviar a córner (44'). Ja en l'últim minut Jordi Mompó s'havia de traure una gran estirada per atrapar un tir llunyà però potent dels locals (45'). S'arribava al descans, per tant, amb avantatge per la mínima per a l'Ontinyent 1931.

El descans seria temps per homenajar a Raúl Muñoz (ampliació en altra notícia) i també per fer els primers canvis de la vesprada. El d'Hellín vestiria la camiseta ontinyentina durant 5 minuts, entrant per Salva Martínez, mentre Ivelin feia el propi baix dels pals, i Júnior per Mateu.

En la primera meitat del segon temps el joc no va canviar pràcticament, seguint el domini dels ontinyentins i les ocasions davant un Gandia que començava a estirar-se per buscar l'empat. Lluís Felipe tindria la més clara, en tractar d'aprofitar una passada de la mort de Marc Pomer, però sol davant del porter enviava fregant el pal (47'). Jorge García, amb una gran internada per banda esquerra acabaria traient-se un tir potent que es trobava amb l'exterior de la xarxa (50'). Era, ara sí, el moment que Raúl Muñoz deixava definitivament els terrenys de joc com a jugador, i tornava a entrar Salva Martínez.

Els ontinyentins mantindrien la idea d'eixir amb el baló jugat des d'enrere, però un furt puntual dels locals en zona perillosa els atorgaria l'oportunitat de l'empat, tot i reclamar-se fora de joc el gol pujava al marcador i el situava en 1-1 (53'). Tot i el gol, els blanc-i-negres mantenien el domini i Jorge es trobava amb el pal després d'un gran tir de falta que queia amb molt d'efecte (66'). Roberto Bas seguia introduint canvis per refrescar certes posicions, i les ocasions seguien tenint sabor visitant. Jorge García voria com se li anul·lava una jugada per un fora de joc dubtós després d'una obertura a l'esquerra d'Álex Pascual que el deixava en posició franca davant del porter (70'). Marc Pomer també es va quedar amb la mel en els llavis, quan veia com el porter s'avançava per atrapar una centrada de Júnior des l'esquerra al primer pal (72'). Riera seria la novetat en les acaballes, entrant per Martín (82').

D'una forma similar a la que va ocòrrer en l'Olleria, els minuts acumulats pels homes del mig del camp van fer que l'equip patira per recuperar metres i van aparèixer les ocasions locals. Pau Sanchis s'erigiria providencial en salvar fins a tres tirs dins de l'àrea després de complicar-se el rebuig de la jugada (90').

Sense temps per a més, l'empat a un va ser definitiu i referma les idees de joc que aplica el tècnic ontinyentí, que segueix fent disfrutar a la seua afició en cada partit, i que la setmana que ve podrà estrenar-se en El Clariano amb dos encontres, dimarts rebent la UD Carcaixent i dissabte al CD Contestano.

• ???? Alineació: Jordi Mompó (Ivelin 46'), Martin (Riera 82'), Jorge García, Marc González, Salva Martínez (Raúl Muñoz 46', Salva Martínez 51'), Mateu (Júnior 46'), Diego Cambra, Galán, Marc Pomer, Lluis Felipe (Álex Pascual 67') i Alberto Osoro.
  • ⚽ Gols: 0-1 Marc Pomer (29') i 1-1 UE Gandia (53')
  • ⚖ Col·legiat: No va haver d'amonestar cap jugador.

Foto: Marc Pomer celebra el seu primer gol amb la camiseta de l'Ontinyent 1931 amb els seus companys. El jove jugador va ser pitxitxi de l'equip juvenil de l'Ontinyent la passada temporada.