L’Ontinyent 1931 busca passar de fase al gran derbi amb un Clariano a rebentar

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

L’Estadi Municipal El Clariano viurà aquest diumenge la gran cita del futbol valencià. L’Ontinyent 1931 CF i l’Atzeneta UE s’enfronten en el gran derbi per veure qui passarà a la final regional del play-off a Segona RFEF. Els ontinyentins volen fer bo l’empat aconseguit als minuts finals en El Regit amb el gol de David Torres, i per això necessiten de la seua afició, que no fallarà. Així analitza el partit l’entrenador del conjunt blanc-i-negre, Roberto Bas.

• Passats uns dies, quina anàlisi fa del partit d'anada?

L'anàlisi és que podríem haver perdut, podríem haver guanyat, i finalment vam empatar. Donant-se com es va donar amb el gol acabant-se el partit, l'anàlisi és que per a nosaltres és molt complicat competir contra un equip com l'Atzeneta, sobretot en sa casa. A banda de que són molt bons jugadors, és un equip amb moltíssima experiència en aquest tipus d'eliminatòries, i l'empat l'hem de fer bo a casa, i ho hem de fer entre tots. Entre l'afició, els jugadors... Tots hem de sumar.

• L'1-1 és un poc més favorable a l'Ontinyent per jugar la tornada en casa i la condició de no jugar penals?

Jo no pense en que l'empat ens val, i que hauríem de jugar una pròrroga amb l'empat. Hem d'eixir igual que vam eixir allí. A mantenir la porteria a zero, però intentar marcar un gol. No podem estar, tal com estem amb baixes, 90 minuts i una pròrroga... Hi ha molt de temps per a marcar un gol. L'important és que no ens el facen.

• L'equip portava una ratxa de derrotes fora de casa que s'allargava des de principis de març. Des d'aleshores tot havien sigut derrotes lluny d'El Clariano. Haver empatat en el partit d'anada, suposa un pas endavant en aquest aspecte?

El que dic sempre. Les derrotes sempre tenen una anàlisi, i cadascun té les seues particularitats. Ara entrem en la fase de play-off, i jo ja no mire cap enrere. Mire que ara és tot diferent. De fet, l'actitud de l'equip va ser totalment distinta. L'únic partit que es podia igualar, encara que era totalment distint, era el de Vila-real. Allí vam competir molt bé, i contra l'Atzeneta també.

• En quins aspectes han incidit aquesta setmana?

Sobretot en el que dic. En tractar de mantenir la porteria a zero, i tindre molta atenció, molta intensitat. Saber el que anem a trobar-se ací a El Clariano. Igual que la setmana passada vam fer veure als jugadors el que anaven a trobar-se en Atzeneta, ara hem d'incidir en el que van a trobar-se. Amb un camp ple, o això esperem, que van a tindre tot el suport de la gent, i que la seua motivació més gran, a banda de passar l'eliminatòria, es veure a la seua gent donant suport. Després, en aspectes tècnics o tàctics seria tractar de mantenir la porteria a zero, sense renunciar en cap moment a clavar un gol.

• On pensa que pot estar la clau de l'eliminatòria?

La clau podria ser eixa. Vore un bloc molt intens. Que l'Atzeneta no siga capaç de tindre ocasions. Nosaltres hem de ser molt eficaços quan en tinguem. Perquè en tindrem segur. I el que marque el primer gol tindrà molt a emportar-se. Tant de bo siguem nosaltres.

• Quin paper tindrà la gent i El Clariano en este partit? S'espera un gran ambient…

Tot. Ja ho vaig dir aquesta setmana. Necessitem tot el suport possible. Necessitem a El Clariano a rebentar. Com en les millors cites que ha viscut aquest poble en aquest estadi. Nosaltres sols no podem. Ells són molt bon equip, i a nosaltres ens costa perquè la gent és jove, falta experiència, i notar la calor de la gent a nosaltres ens pot donar molt, i a ells els pot condicionar. Espere tot.